maandag 8 oktober 2012

Oktober Woonmaand!Woonbeurs 2012!

Het fototoestel was de avond ervoor al opgeladen... ‘s morgens nog even dubbel gecheckt of beide batterijen in het fototasje zaten. Yep... ik ben er klaar voor! Getoeter klinkt van buiten.... Yes, het is eindelijk zover!

Vorige week woensdag, 26 september jl., gingen we met een groepje woonfreaks naar de woonbeurs in Amsterdam. Al kwetterend en kakelend in de auto verliep de trip moeiteloos. Wat voor nieuwe producten zouden we nu weer te zien krijgen... en wat zou ons inspireren... want naar huis gaan vol ideeen en mooie foto’s dat was deze dag ons doel...


Als eerste kwamen wij terecht op een inspiratieplein van VT Wonen. Hier waren een aantal creatievelingen uitgenodigd om een standje in te richten met hun mooiste, zelfgemaakte producten. Tweelink was zo’n standje. Schattige, van gerecycled hout gemaakte poppetjes werden er getoond, genaamd Woody’s. Tweelink is een jonge ontwerpstudio, opgericht in 2005 door tweelingzussen Tineke & Marieke Willems. Beide zijn afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. Sindsdien zijn ze hard op weg de wereld te veroveren met hun vrolijke ontwerpen, waarmee ze een nieuwe betekenis geven aan herkenbare voorwerpen uit het dagelijkse leven. Super leuk! Ook troffen wij Lauren van der Kolk, een creatieve allrounder die werkt onder de naam LVDK.  Ze studeerde o.a. aan de academie Artemis en de fotoacademie in Amsterdam. Haar voorkeur gaat uit naar het combineren van zo veel mogelijk verschillende disciplines. Met haar achtergrond in de fotografie en concepts design is Lauren altijd opzoek naar een nieuwe mogelijkheid om haar creativiteit te uiten.
In haar kleine winkeltje werkte zij aan een kunstproject genaamd: the lady who sew, waarbij mode tekeningen worden getekend en op de naaimachine worden bewerkt.

  

En toen zag ik tot mijn grote verbazing... vol trots mijn ‘oud’ docente, beeldend kunstenaar, Connie Spuibroek van mijn opleiding aan de Academie Voque met haar producten van CONZI. Haar collectie kenmerkt zich door oorspronkelijk materiaalgebruik en eigenzinnige ontwerpen waarbij soms gebruik gemaakt wordt van gebruikte materialen.

Van gerecyclede huishoudflessen maakt zij sierlijke vazen door gehard haakwerk als hals toe te voegen. Een verrassende combinatie waarbij verschillende materialen samen komen. Ook maakt zij gehaakte lampen welke tijdens de woonbeurs ook te zien waren in het 101-woonhuis! Liefde voor het materiaal, vaak textiel, is een belangrijk uitgangspunt bij haar ontwerpen van, net als ambachtelijke  technieken zoals haken en punniken. Alle producten van Conzi zijn uniek en handgemaakt. Een prachtproduct dat door verschillende gerenommeerde woonbladen is geplaatst! Trots, trots, trots!En zo rolden wij ook binnen bij Peanuts & Cherry’s. Zij maken gebreide lampen in allerlei verschillende patronen en kleuren. Hun uitgebreide collectie unieke ontwerpen worden momenteel al in verschillende winkels wordt verkocht. Alle lampen worden handgemaakt in hun studio in Rotterdam. De garens zijn van goede, kleurvaste kwaliteit. De dames ontwerpen zelf de motieven, het framewerk en monteren de fitting met een bijpassend snoer.... echte girlpower! Buiten hun vaste collectie kun je ook lampen naar eigen smaak bestellen. Je kunt het frame, de kleur garen en het motief helemaal zelf bepalen. Unieke, ambachtelijke producten voorzien van uren werk... petje af meiden!


Het creatief ingerichte texlab van Tante Ted trok verderop direct onze aandacht. Bij Tante Ted heb je al snel het idee dat achter het succes van dit leuke merk een vrouw met krulspelden schuilt. Niets is minder waar.

Wij troffen een enthousiaste, 
creatieve man van 42 jaar aan met twinkellichtjes in zijn ogen op het moment 
dat hij over zijn merk begon te vertellen. Hij ontwerpt en produceert o.a. beddengoed, muurstickers en textiele accessoires. Dit alles voor de inrichting van de kinderkamer voor stoere jongens tussen de 4 en 11 jaar. De stofkeuze in combinatie met de applicaties en bedrukkingen maken Tante Ted zijn collectie karakteristiek en herkenbaar. 

De producten worden met veel liefde handgemaakt door de werknemers van 2 zorggroepen in Nederland. Dus mamma’s van Nederland. Jullie hoeven niet ver te zoeken om de kamer van jouw zoontje eens een opfrisbeurt te geven. Stoere, hippe woonspullen waar je hebberig van wordt.

Ook gingen wij met fonkelende oogjes naar de stand van Urlaub. 3 Jonge, enthousiaste vormgevers met elk hun eigen stempel. Zo illustreert Kim Welling prachtige kaarten en luciferdoosjes die je kunt verzenden. Maakt Ellen Vesters speelse, humoristische, kleurvolle spulletjes met een handgemaakte touch. En ontwerpt Femke Veltkamp onder andere mooie kussenhoezen en theedoeken. Hier worden wij erg vrolijk van! 


Zo kwamen wij ook aan de klets met de dames van het nieuwe merk Malagoon. Anneke Bierma, ontwerpster van dessins en oprichtster van Malagoon, liet zich inspireren door die relaxte levensstijl, die je ervaart op een tropisch eiland. Zij heeft o.a. jarenlang gewerkt bij grote mode- en sportmerken en zij is nu samen met haar compagnon hun eigen droom gestart... een eigen label. Onder het label Malagoon verkopen zij frisse, vrolijke en mooi vormgegeven kussens en beddengoed. Het kussen waarop een kleurige bloem is gestikt heeft onze voorkeur... maar dat neemt niet weg dat ook de rest van de collectie prachtig is vormgegeven. Met dit textiel haal je echt een stukje vakantie in huis... Zou het niet heerlijk zijn als je je vakantiegevoel het hele jaar door zou kunnen vasthouden? Als je na een lange werkdag kon uitrusten in een relaxte eilandsfeer? Malagoon brengt die droom dichterbij, om te beginnen met een collectie bedlinnen voor in je slaapkamer.
Uiteraard willen wij je, naast alle super leuke merken die wij zojuist hebben vermeldt, ook graag de prachtige stillevens en ideeën tonen die wij her en der op de plaat hebben gezet. Als inspiratie om zelf de maken... of gewoon om als beeld van te genieten. Woonbeurs.... ook dit jaar hebben wij genoten... wij kwispelen nu al voor 2013!

Met creatieve groet,
Team Metdehand.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten