zondag 13 mei 2012

Verslaafd aan de naaimachine!


Ken je dat gevoel? Je bent lekker iets aan het naaien en opeens is het middernacht... Buiten is het stil, en binnen ratelt je machine lekker verder. Manlief en kids liggen allang te slapen, je hebt het rijk voor jou alleen, heerlijk! Alle tijd om je helemaal uit te kunnen leven!

Zo zat ik avond aan avond van alles te maken. Bankkussens, babylakens, boxkleed, rokje, poefhoes, voedingskussen, jurk, tas, echt van alles! De naaimachine maakte overuren! Mijn naam is Sifra Douma en naaien is mijn grote verslaving!

Hoe het zo gekomen is? Toen ik 9 was gaf mijn moeder mij een kindernaaimachine. Later mocht ik haar naaimachine gebruiken en vanaf mijn 18e had ik er een voor mij zelf. Toch heb ik deze grote hobby niet doorgezet in een opleiding. Ik ben na een studie Gezondheidswetenschappen werkzaam geweest in het adviesvak. Dat was een mooie tijd, maar op de kantoorvloer kom je geen naaimachines tegen! En dat bleef toch wel kriebelen!

Daarom heb ik ongeveer 1 jaar geleden de sprong gewaagd. Proberen een eigen onderneming op te zetten met handgemaakt moois. En het is gelukt! Met mijn merk Ukje lever ik wipstoelhoezen voor de BabyBj√∂rn, boxkleden en poefhoezen. En meer zal ongetwijfeld volgen. Met Ukje wil ik frisse babyproducten maken met een knipoog naar de Hollandse kleuren en stoffen. Als inspiratiebron ga ik graag naar buiten. Fietsen langs de tulpenvelden of het water. De wind door mijn haren. En dan thuis een kop koffie en snel weer achter de naaimachine! Ik heb het gevoel dat ik hoteldebotel verliefd ben, alles aankan, en volgens mij is dat de passie. Passie voor het ondernemen. Passie voor handgemaakte spullen en passie voor kersverse ouders die iets moois zoeken voor hun ukje! 

Houd jij ook van handgemaakte spullen? Kijk lekker rond op MetdeHand! Het is hier leuk! Wil je meer weten over Ukje of heb je advies of vragen? Klik hier voor meer! Ennuh… niet verder vertellen, maar de nieuwste stofjes, producten, aanbiedingen en trends zet ik op facebook ; ) 

Lieve groetjes,

Sifra

2 opmerkingen:

 1. Succes! Heerlijk om te lezen dat je je passie gevonden hebt en wat maak jij mooie dingen!

  Liefs,

  team Pinkalot

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik ken dat gevoel! De uren vliegen voorbij, radio op de achtergrond, heerlijk!
  Er is al heel wat uit mijn vingers gekomen op deze manier!

  Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen