zaterdag 3 december 2011

De gebreide sok.


Gebreide Sokken maat 43 t/m 46
Gebreide sokken van de Keldershoeve.

De oudste gebreide sokken ooit aangetroffen zijn sokken gevonden in Egyptische graven. Gedateerd tussen de 3de en 6de eeuw na Christus. De gebreide sok is sindsdien niet meer weg te denken!  
Tegenwoordig worden de gebreide sokken gedragen door mensen die veel buiten in de kou werken zoals boeren, mensen uit de bouw en scheepvaart. Geen koude voeten meer voor deze hardwerkende mensen.
De gebreide sok biedt ook uitkomst voor mensen die last hebben van koude voeten, dan worden de sokken ook wel slaapsokken genoemd. Tevens zijn gebreide sokken zeer sterk en zullen lang meegaan. Al met al een warme en voordelige sok! Helaas zijn er nog maar weinig mensen die sokken kunnen breien. Daarom zijn wij ook zo trots dat we op Metdehand.nl iedereen kennis kunnen laten maken met de gebreide sok! De sokken zijn te verkrijgen bij de Keldershoeve vanaf maatje 21 t/m 50. Dus iedereen aan de gebreide sokken dit jaar, een origineel en ouderwets gezellig en warm kado voor onder de boom.

Gebreide Sokken maat 26 t/m 30  Gebreide Sokken maat 47 t/m 50  Gebreide Sokken maat 37 t/m 42  Gebreide Sokken maat 31 t/m 36
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten