maandag 2 januari 2012

Creatief Weekend & Patchwork en Quiltdagen


Quilten bestaat al heel lang. Het dateert uit de Romeinse tijd en werd gedragen door kruisvaarders tijdens hun tochten. De quilten dienden ter bescherming tegen de zware wapenuitrusting en tegen de kou. 

Quilten is het op elkaar naaien van 2 lagen stof met daartussen een warm materiaal. De "makkelijke" techniek werd al snel overgenomen door veel vrouwen en verder ontwikkeld. Zo ontstonden er verschillende patronen en werd er veel geexperimenteerd. Een groot aantal van de patronen worden nu nog gebruikt.

Veelal vertelt een quilt een verhaal, zo heb je quilts voor bijzonderen gelegenheden zoals de bruidsquilt, babyquilts en de meest traditionele van alle quilts is de schootquilt. De schootquilt biedt warmte tijdens de koude dagen en is dan ook voorzien van een warme tussenlaag. Deze tussenlaag vind je niet bij de decoratieve quilts.


De mooiste quilts en benodigdheden kun je vinden tijdens de Patchwork & Quilt dagen op 3, 4 en 5 februari. Hier kun je op de tentoonstelling de mooiste quilts bewonderen en lezingen en presentaties bijwonen. Tevens kun je er ook gelijk je nieuwe quilt lapjes aanschaffen. En vol inspiratie thuis weer zelf aan de slag! Tijdens deze dagen kun je ook terecht bij het Creatief Weekend. Hier kun je je laten verrassen door verschillende technieken zoals sieraden maken, mozaieken, scrapbooken, werken met koud porcelein en nog veel meer. 

Vergeet dus niet de datum in je agenda te zetten! En kom naar Haarlemmermeer! Tot ziens op 3,4 en 5 februari in Haarlemmermeer!


Tip: Je kunt gratis entree kaarten winnen door je in te schrijven op onze NIEUWSBRIEF. Dan blijf je gelijk op de hoogte van alle ins en outs! En als je er toch bent, shop gerust even rond :-).Geen opmerkingen:

Een reactie posten